onsdag 18. august 2010

Bensin og boller


Sommerlabyrinten fortsetter å jakte på severdigheter i Hamar regionen, og denne dagen går turen til en severdighet utenom det vanlige: BOLLELAND på Espa. Langs E6 finner vi Espa sevicesenter, en shell stasjon, som de siste ti årene, har satset mer på boller enn på bensin. Og det har gitt avkastning! Nå stopper turister her i hopetall, tar bilde av seg selv foran skiltet og må bare innom å smake på bollene, som etter ryktet skal være verdens beste.

Sommerlabyrinten får smake den populære rosinbolla, og kan godt si seg enig. Den er veldig veldig god. På en plakat på disken ser vi oversikten over bollesalget de siste årene, og i fjor ble det solgt boller for over 1,3 mill kroner! Det er nesten ikke til å tro. Vi blir bedt med inn på bakrommet, hvor vi får oss en snakk med Øyvind Kristiansen, som har vært ansatt siden mars i fjor. ”Det er en skikkelig bra arbeidsplass med godt miljø og hyggelige folk, og det er moro med all skryten vi får for bollene våre!”, sier han. Spesielt morsomt er det når danske turister kommer kjørende, og lurer på hva i all verden ”bolleland” er for noe…!

”Spiser du mange boller på jobb”, spør vi og er misunnelige på denne daglige tilgangen av boller. Men han ler, og sier at ”nei, ikke så mye i arbeidstida.. men jeg tar som regel med meg en pose når jeg er ferdig.” Øyvind sin favoritt bolle er den ganske nye karamellbolla, og oppfordrer folk til å prøve andre ting enn det mest tradisjonelle.

Vi forlater Espa mette og glade og ønsker lykke til med å nå målet om 1.5 mil solgte boller ut 2010.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar