onsdag 18. august 2010

Teater til folket!Teater Innlandet er etablert, og i går ble det feiret bryllup for å markere nettopp dette. Festen ble holdt på Skibladner, og ”Mona Oppland” sa omsider ja til sin brudgom ”Knut Arne Hedmark”. Det ble holdt stor fest, og bransjen var godt representert, med selveste kulturminister Anniken Huitfeld i spissen.

Sommerlabyrinten har lagt turen forbi Disen på Hamar, hvor Teater Innlandet holder hus. Vi møter Janne Langaas, som er påtroppende teatersjef fra 1. januar 2011.


”Hva er forskjellen på Hedmark teater, som det het før, og det nye Teater Innlandet?” Janne forklarer oss at den største forskjellen er at det nå omfatter både Hedmark og Oppland. Det skal være et viktig teater, som både skal produsere egne teaterforestillinger, og lage samproduksjoner med både frigrupper og enkeltkunstnere. Teater Innlandet er et turneteater og forestillingene skal reise rundt til de aller fleste kommuner i begge fylker. Her skal det både produseres teater og dans, og gjerne forestillinger som inneholder begge former.


I halvåret som kommer kan vi få med oss hele syv premierer. Her er det forestillinger i et bredt spekter; Storm og Silke, Bruksanvisningen, To kerrspink og en mandel og mange andre titler. Else Bråseth, som er fungerende teatersjef nå uttaler at ”Teater Innlandet bør være et modig teater, som tør å gå egne veier. Et samarbeidende teater.” Og sett med mine øyne ser det ut som et spennende og ikke minst modig teaterprogram.

Vi sier ha det til Janne, og ønsker henne lykke til i rollen som sjef etter nyttår. Hun gleder seg til Hamar, som hun synes har en hyggelig gågate, en fin kino, et godt bibliotek og ikke minst gode kaffebarer!

Håper alle får en eller flere gode teater opplevelser i løpet av høsten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar