tirsdag 22. juni 2010

Lokale nytelser i LøtenTirsdag 22. juni venter ordfører i Løten kommune, Bente Elin Lilleøkseth, på Løten Nærstasjon & Landhandleri. Vi er så heldige å få nyte en kopp kaffe og deilige nybakte kanelboller ute i morgensola. På en benk utenfor stasjonsbygningen har vi en lang prat om opplevelser i Løten og om det store mangfoldet av lokale matprodusenter.


Bente Elin er full av ideer til gode opplevelser. Den beste måten å oppleve Løten på er med sykkel. Det er sykkelsti fra Hamar til Løten. Bente Elin anbefaler vandring langs Rondanestien med overnatting i hyttene til Hamar og Hedemarken Turistforening. Bading i Rokosjøen, shopping på Løiten Brænderi, den historiske og mystiske steinringen med 7 steiner og Klevfos Industrimuseum. Pultost- og akevittdagene 10. og 11. september anbefales et besøk og det samme gjør "Mattisrud Sammarstid" på Mattisrud søndag 27. juni.

Løten har mange lokale produsenter som selger varene sine på Nærstasjonen, men som også har utsalg på gården. Vi nevner Bakken Øvre Gårdsmat, Løten Hjorteoppdrett, Bekkenga Søndre, Ommang Søndre, Haukstad og Skramstad Vestre Gardsbakeri.

Maria Sundal tok turen til Løten og møtte oss på Nærstasjonen. Maria jobber hos Fylkesmannen i Hedmark på prosjektet "Mat i i Hedmark". Og Maria kan mye om mat! Hun kunne fortelle om matlaging i kokegrop og tips til grilling, noe som blir formidlet til Radio Exact sine lyttere i løpet av dagen.

Dagens tips til piknikk mat fra Maria er rømmegrøt på termos. Vi tester dette direkte fra kjøkkenet på Løten Nærstasjon! En god idé til enkel mat på tur som kan nytes i vannkanten eller i skogkanten i dagene rundt sankthans. Her er oppskriften til 2 pers:
  • 1 beger rømme
  • 2 ss hvetemel

  • 2 ss semulegryn

  • 4 dl H- melk

  • Litt salt


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar