tirsdag 29. juni 2010

Vakre Hedmarksvidda

Ikke lenger enn en liten time unna Hamar ligger Åkersætra turisthytte på herlige Hedmarksvidda. Og i disse dager arrangerer Hamar og Hedmark Turistforening Turboleir for barn. Her er det perfekte forhold for kanopadling i Åsta elva, fisking, turer, orienteringsløp, bål og ikke minst mye lek og moro. I hele fem dager får 40 barn boltre seg i Hedmarksnaturen uten foreldre.

Knut Einar Nordhagen, hovedleder på Turboleiren, fremhever at leirens hovedmål er trivsel, samarbeid og det å ha det bra. Og det er det ingen tvil om at de har. Agnes og Emil på ti år sitter begge og spikker pinner som straks skal brukes til grilling av ostesmørbrød på bål. De er her for andre år på rad. ”Og det er et sikkert kvalitetstegn” smiler Knut Einar. Agnes gleder seg aller mest til skattejakt på godteriposer med hjemmelaga kart og Emil gleder seg til fisking og kanopadling. I går hadde de fått fisk i elva og slengt den rett på panna over bålet: Den perfekte friluftsmiddagen!

Man trenger ikke reise langt for å oppleve storslått natur og ypperlige turforhold. Her er det utallige muligheter, fra dagsturer til flere dagers vandring fra hytte til hytte. Så hvis sommerferien ikke er hundre prosent planlagt, gå inn på Hamar og Hedmarken Turistforening for turforslag og overnattingsmuligheter.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar