tirsdag 6. juli 2010

En pub utenom det vanligeI dag har vi tatt turen til Fjetre gård i Stange. Der ligger puben ”Put’n In Bar”, kun en 20 minutters sykkeltur fra Hamar, i vakre Stange vestbygd. Vi kommer fram til en solfyllt veranda med herlig Mjøsutsikt, midt i en potetåker.

I disse idylliske omgivelsene startet Odelsjenta Astrid Marie Sinnerud pub for snart fem år siden. Her har de alle rettigheter når det kommer til alkoholservering, og på tallerkenen ved siden av den iskalde ølen kan du nyte litt ”salt nævamat” (vestbygdsk for tapas), hvor alt av skinke og spekepølse er kortreist og laget på andre gårder i området.

Som del av ”De Åpne Mjøsgårdene” har Fjetre’s pub åpen hele uka, ellers er det torsdag, fredag og lørdag fram til midnatt som gjelder. Høres det ikke fantastisk ut med glass duggfrisk hvitvin i solnedgangen over Mjøsa?

Puben holder også åpen på søndag formiddag, hvor du får kjøpt verdens beste vestbygda vafler.

Astrid Marie, som er kokk av yrke tar også i mot større bestillinger, og har sitteplass for hele 32 gjester på stabburet. Menyen består av norsk tradisjons mat (med tvist) laget av lokale råvarer.

Sommerlabyrinten har storkost seg på Fjetre, med deilig mat og hjemmekoselig atmosfære, og kan bare oppfordre alle til å legge turen forbi, om du er i bil, på sykkel eller beina.

Skål!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar