onsdag 14. juli 2010

Kokkekamp i Jet turneringa


I disse dager er det JET turnering på Hamar, men det er ikke bare på fotballbanen det konkurreres. Sommerlabyrinten og Wik matsenter SPAR utfordret i dag supporterene for Strømsgodset IF til kokkekamp. De stilte med to kokkelag; et yngre og et litt eldre, begge iført kokkehatter og jakker og en stor dose pågangsmot. Her stod det i alle fall ikke på stilen

Om sommeren blir mange av måltidene gjort i full fart og innkjøpene skjer ofte på innarbeidede rutiner. Utfordringen i dag gikk ut på å se andre muligheter enn pølse og lompe, som var kjapt, sunt og godt.

Kampen gikk ut på at hvert lag fikk utdelt 400 kr og 20 minutters handletid i SPAR, før de fikk nye 20 minutter til utførelsen av måltidet. Det skulle være nok mat til fire personer, og vinnerlaget skulle utpekes av en jury bestående av SPAR, Gilde og Sommerlabyrinten.


Den eldre garde disket opp med grillspyd laget av marinert flintstek, grønnsaker, potetsalat med hjemmelaget vri, samt frisk salat med krutonger og dressing. Måltidet var godt tenkt, men ble ikke ferdig til tiden. Yngste laget holdt seg innenfor de 20 minuttene og serverte pølser innsurret i bacon med glutenfrie lomper og pølsebrød, alkoholfritt øl og ikke minst smell bon bonger! Og veldig mye sjarme... Selv om det var pølser på menyen, og ikke så mange friske grønnsaker, tok sjarmen overhånd og det var det yngste paret gikk av med seieren.

Når det er sol og sommer, er det også tid for å spise utendørs. Tør og tenke nytt, og prøv deg fram på grillen.

Bon apetit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar