mandag 26. juli 2010

Galleri Hervold på hjørne midt i Hamar


Sommerlabyrinten har denne regnfulle dagen lagt turen innom Galleri Hervold midt i Hamar sentrum. Selv tidlig om morgenen på en mandag er kundene på plass, og flere innpakkede presanger forsvinner ut av døren. Juli måned er en god måned, forteller Birger Hervold som er veldig fornøyd med godt besøk og god omsetning.


Galleri Hervold er et av Østlandets største gallerier, og med sin erfaring, seriøsitet og gode rykte kan de nesten velge fritt blant norske billedkunstnere. På veggene henger blant annet Jan Baker, Per Frohnt, Gunn Vottestad, Gabrielle Kielland, Ann Avranden og mange mange flere. Det er stor sirkulasjon i maleriene og ingen fast utstilling.


Galleri Hervold har en egen design avdeling, med ting du ikke finner andre steder i Norge. Her har de blant annet Wik og Walsøe design, som har gjort eventyrlig suksess, både i Norge og utlandet med sin porselendesign. Du finner også flere fairtrade produkter som Alessis bamboo produkter og Ecoist ”buy a bag, plant a tree”, som er håndvesker laget av resirkulert godteripapir, cola bokser etc, startet som et mikrolån av tre damer i Mexico.

”Og om du blir kaffetørst mens du er innom har vi byens beste kaffemaskin,” smiler Hervold, og sier i samme slengen at han synes Tertitten bør legges helt inn til byen. Det vil gjøre Hamar bedre tilrettelagt for turisme mener han.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar